Az elmúlt 6 évhez hasonlóan idén is felkérést kapott a szervezőktől a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület, hogy az általunk támogatott állami gondozott gyermekek segítsék az óriásbábok kézmozgatását az augusztus 20.-i székesfehérvári Királyok Menetében.

Az ünnepségsorozat zárásaként az ünnepi közgyűlésre kísértük a meghívottakat a Koronás Parktól a Szent István térig az óriásbábokkal, táncosokkal, hagyományőrzőkkel.

Ez évben a 19 történelmi óriásbábot 25 kézmozgató gyermekünk kísérte végig a felvonuláson.
A gyerekek Bodajkról, Bakonycsernyéről, Enyingről, Kápolnásnyékről, Lepsényből, Lovasberényből, Úrhidáról és sokan Székesfehérvárról, gyermekotthonból, nevelő- és örökbefogadó szülőktől érkeztek.

Az óriásbábokat a Vörösmarty Színház munkatársai irányították, a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület gyermekei pedig kétoldalt a kart és a kezeket mozgatták. Az óriásbábok menetébe nagy örömmel és a sok-sok kitartással kapcsolódtak be a gyerekek a 30 fok feletti melegben.

Köszönetként az önkéntesként segítő gyerekek közül mindenki megnézhette II. András koronázási szertartásjátékát a Nemzeti emlékhely fölé emelkedő különleges szabadtéri színpadon tartott esti előadáson.