Több mint 10 fiatallal látogattunk ki a székesfehérvári fesztiválra július 25-28 között. Akik most jártak első alkalommal ilyen nagyszabású, igazi fesztiválon.

Az első előadónk szerda este a német HELLOWEEN power/speed metál stílust játszó együttes igazi nagyágyú volt. De a magyar WellHello és a Halott Pénz is remek hangulatba hozta az immár nagyszámú közönséget, vele minket is. De az éjfél előtt kezdődő Junkiesbe is bele néztünk, ami számunkra kissé idegen világot hozott.

Másnap csütörtökön az USA-ból érkezett Mr BIG hard rock supergrouppal ismerkedtek a fiatalok, mi kísérők már a kedvenceink közé soroltuk Őket. Megalapozták alaposan az aznap esti hangulatunkat. A magyar Majka és Curtis, a német Accept fellépéseire. Hazafelé a Magashegyi Underground letisztult zenéjével búcsúztunk aznapra a FEZEN-től.

Péntek kora este a magyar Quimbyt hallgattunk, majd a Supermen következett, ami után rögtön a másik színpadon a Mobil Mánia következett, de őket nem tudtuk végig hallgatni, mert az ország legsikeresebb férfi előadójára voltunk kíváncsiak. ÁKOS 50 a koncertsorozat fesztiválváltozatával érkezett, és hatalmas bulit csapott. Ezután leszakadt az ég, mire kijutottunk a fesztivál területéről és elértük a kocsikat, szó szerint bőrig áztunk. Hömpölygött az utcán a rengeteg eső. De ettől még emlékezetesebb lett ez a közös esténk.

Szombat már csak egy koncertre volt energiánk, de ez lett az utolsó, és a legjobbnak Ítélt. Most már tudjuk, hogy nem véletlen, hogy az országunk legnépszerűbb rockbandája a TANKCSAPDA.
Sok új és érdekes embert, eseményt láttunk a fesztivál ideje alatt. Aminek kezelését még tanulni kell. Mi nem sátraztunk, mert városunkban volt ez a fergeteges esemény
A résztvevő fiataljaink többsége szerint a HELLOWEEN és a TANKCSAPDA koncertje volt a leg igényesebb és legjobb hangulatú.

Köszönik a saját családjuk nélkül nevelkedő fiatalok Túri Zitának és Janóné Ildikónak, hogy lehetőségük volt a 2018 évi FEZEN-en részt venni.