Csodás hangulatban telik a 2018-as Fáy Siker Tábor Balatonszemesen az OTP továbbképző központjában. A tábor helyszínére 3 turnusban a saját családjuk nélkül élő gyermekeinken kívül, Budapest középiskoláiból és az ország távoli településéről is érkeznek diákok.

A „Vigyázó kéz” Egyesület által támogatott gyerekek nagy lelkesedéssel, örömmel várták a napot ( a korábbi években hasonló tréningeken részt vett társaik beszámolói alapján), hogy ők is részt vegyenek az interaktív, játékos elemeket is tartalmazó pénzügyi, gazdasági témájú táborban.

Elsőként a Pénz evolúciója modulon vettek részt, ahol játékos gyakorlatok, és mindenre kiterjedő prezentációk folyamán keresztül vizsgálták meg hogyan jutott el az emberiség a csere-berétől napjaink, sőt a jövő lehetséges fizető eszközeiig.

Majd az Európai Unió történetével és gazdaságának alapjaival ismerkedhettek meg a táborlakók.
Ezután a vállalkozások működésével és létrehozásával kapcsolatban új tréning anyagot tanulhattak. Természetesen ki is próbálhatták gyakorlati tudásukat különböző feladatokban.
Minden csoportunk programjában szerepelt, hogy Balatonszemesről áthajózzanak Balatonfüredre, ahol Fáy András szobrát koszorúztuk meg, annak a nagytudású embernek az emlékművét, akiről a programsorozatot is elnevezték. A nagy túrában kicsit elfáradnak, így pihenésképpen nagyszabású fagyizásba kezdenek. Azonban a csapatok számára még csak ekkor kezdődik a kihívás, vagy is a kalandtúra.
Esténként igazi Pénzügyi Ninja kihívások várták őket, melyek során hol a bizalom, hol a pénzügyi ismeretek, hol a jó reflexek, hol ezek együttvéve kellettek a sikeres feladat megoldásokhoz.
A habot a tortára az énekes kihívás jelentette, ahol a csapatoknak ugyanazt a kortárs zeneművet kellett előadniuk különböző stílusokban. A szórakozás garantált volt!!!

Többségében az égiek igazi strandidővel kegyeskedtek számukra, így válogathattak a táborozók a jobbnál jobb kültéri programok között, de csak a tréningek után.

Amikor is egy gyors ebédelés, és jöhetett a nap talán legjobban várt része: a szabad program.
Balaton, uszoda, wellness, pingpong, tenisz, kosárlabda, röplabda, árnyékban olvasgatás, napon trécselés, szobában ejtőzés, és ezek tetszőleges vegyítése segített lazítani.
Ezek a hetek a székesfehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület fiataljainak örök emlékek maradnak. A Fáy siker táborban megtanult pénzügyi, gazdasági tudást nem csak a középiskolában, de a való életben is kamatoztathatják.