Az elmúlt hétvégén, 20 óra alatt, több 1,5 tonna tartós élelmiszer adományt gyűjtött a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 23 Önkéntese a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtésének kereteink belül Székesfehérváron az Aszalvölgyi úti Tesco jótékony vásárlói adományaiból. Idén 1,5 tonna élelmiszert tudtak gyűjteni, köszönhetően a fehérváriaknak.

Az adománygyűjtési programban az egyesület önkénteseinek soraiban az Abai, az I. István, a Kodolányi gimnázium diákjai, az egyesület volt támogatottai, az önkéntesek (Budapestről és Veszprémből is érkeztek) péntek 14 órától vasárnap 19 óráig dolgoztak azért, hogy a gyermekotthonokban, szociális otthonokban élő gyermekek és volt állami gondozott, különböző fogyatékkal élő fiatalok élelmiszerrel való ellátását bővíthessék karácsony közeledtével.

Az elmúlt órákban már át is adtuk 35 fő részére a bébiételt, étolajat, tejet, tésztát, rizst, cukrot, lisztet, mogyorókrémet, szörpöt, vitaminkészítményt és mikulás édességeket, valamint szaloncukrot tartalmazó ajándékcsomagokat.

A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület vállalta, hogy 30 napon belül 300 fő a saját családjuk nélkül nevelkedő, gyermek és fiatal, valamint több nehéz sorsú volt állami gondozott számára személyesen adja át a hétvégén gyűjtött tartós élelmiszer adományt.
November utolsó hétvégéjén a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület tízedik éve csatlakozik a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül Európa más élelmiszer bankjai által egy időben szervezett hasonló gyűjtéshez.

Köszönjük Katona Gitta, Kisné Tóth Anett és Masszi Magdolna csapatvezetőknek áldozatos, és nehéz fizikai munkát igénylő munkáját. Valamint, hogy összefogta az eredményes, közös munkára a többi Önkéntest: Alexet, Annát, Bernit, Bélát, Csabit, István, Julikát, Józsit, Klárit, Nikit, Verát, Vivit, Vikit, Tibit, Odettet, Petrát, Rékát, Rolandot, Zsanettet.