Székesfehérvár Önkormányzata tizenharmadik alkalommal hirdette meg a civilbörzét, amelyen idén első alkalommal, a hatvan szervezet között mi is részt vettünk.

Az egyesületünk vezetőjén kívül nevelőszőlő, örökbefogadó egyesületi tag, volt állami gondozott fiatal és több önkéntes is várta a Zichy liget árnyas fái alatt az érdeklődő magánszemélyeket.

Készülve az eseményre tablókat készítettünk, ahol sajtótudósításokon keresztül mutattuk be a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekekért végzett sokrétű szolgálatunkat.A nevelőszülői hivatás népszerűsítésére külön készültünk, de ez iránt nem volt érdeklődés.Annál többen fordultak hozzánk tanácsért gyermeki, és nagyszülői jogokkal kapcsolatban. Akik gondjait meghallgatva, szakemberekhez tudtuk irányítani őket.
A legtöbb személyes érdeklődő az örökbefogadás feltételeivel kapcsolatban tette fel kérdéseit. Amiből számunkra kitűnt, hogy szükség van tanácsadói szolgálatunkra.

Látogatóinkban felmerült, egy klubszerű találkozási lehetőség megszervezésének igénye, ahol azok a családok és örökbefogadott gyermekeik találkozhatnának, akik nyíltan beszélnek a gyermeküknek az életet adó anyáról és a felnevelő családjukról.
Köszönjük a részvételt Anettnek, Áginak, Gittának, Ildikónak, Istvánnak, Magdinak, Liának, Zolinak és Szilviának.