A székesfehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 2-8 év közötti, saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekeket hívott a szombat délelőtt kezdődő programjára.

A Vörösmarty Mihály Könyvtár gyermekrészlegének munkatársa, Tóth Szilvia várt minket, hogy egy tematikus órában bemutassa és megismertesse kicsi gyermekeinkkel a gyermekkönyvtár szolgáltatásait, használatát. Ezután végigcsodáltuk a minden gyermek által jól ismert Bogyó és Babóca című időszaki bábkiállítást. Amely 14 vitrinből álló életkép, és a filmsorozat bábfiguráiból rendezett anyag, a Mese az elveszett nyusziról című történetet mutatja be. Miután mindenki elcsendesedett és leült a meseszőnyegre, diavetítéssel megnézhették ezt a mesét, amelynek szöveges történetét, mesemondónk olvasta fel (kérésünkre 2 x is). Ezután még ujjbábokat is készítettünk Babócáról, kis felnőtt segítséggel ügyeskedni lehetett ollóval és ragasztóval a cél érdekében. Foglalkozásunkhoz sok városi gyerek is csatlakozott, akikkel együtt játszhattak a gyerekeink, és sok-sok ismeretlen csudaszép könyvet fedezhettek fel együtt.

Kis sétánk után már a tánc jegyében telt a délutánunk. A Művészetek Házában A tánc vonzásában címmel zajló bemutatók közül mi a Paraba Swing Club, a Free Spirit Dance, a Főnix Rock and Roll SE, a Szenior Örömtánc, a Laguna KTSE és a Step and Style Stúdió előadásait láthattuk. A gyerekeink tetszésnyilvánítása az volt, hogy cipőjüket levéve, zokniban végigtáncolták, ugrálták, tapsolták a színpad előtti placcon, a számukra „érdekes” még soha sem hallott zenére (rock’n’roll, swing…) táncolókkal a több órás időt.

Azt gondoljuk, hogy vidámsággal, értékes tartalommal kitöltött napot sikerült szerveznünk támogatottainknak, akiket este nem kellett ringatni az alváshoz. Sokuk már az utazáskor elaludt.