A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület, immár HUSZONEGYEDIK alkalommal szervezte meg Székesfehérváron azt a Télapóváró rendezvényét, ahol a lakás- és gyermekotthonokban, nevelő- és örökbefogadó családoknál nevelkedő gyermekek és a volt állami gondozott fiatalok vettel részt. A Lurkó Gyermekvédelmi Egyesülettel közös rendezvényt Székesfehérváron a Civil Házában tartottuk.

A 10 17 óra között megrendezett programban az állami gondozott gyermekek fellépésén (zene, tánc, vers és mesemondás igazi nagyszínpadon) túl a Tekerespusztai rehab intézetben fogyatékkal élő, volt állami gondozott fiúkból álló Bíborszív egyesület műsora és Andi bohóc gyermekműsora és lufihajtogatása, az Edu-Show Zsiga Edvárd bűvész varázsolta el kis közönségét. Ebéd után a MegaDance táncosainak vidám, zenés előadása következett, majd 2 fordulóval 45 gyermek az adventi kisvonattal csodálhatta meg Székesfehérvár ünnepi díszbe öltöztetett utcáit. A vonatozás után érkezett meg, a várva-várt Télapó, ajándékaival.

A program egyben testvértalálkozó is volt (más-más ellátási helyen elhelyezett vér szerinti, állami gondozott testvérek), ahol több mint harminc testvércsokor találkozhatott, Advent első napjaiban.
A Civil házban működő repüléstörténeti kiállítás idén is nyitva tartott a kedvünkért, ahol repülőszimulátort is használhatták a gyerekek. Valamint különböző kézműves foglalkozáson vehettek részt a gyerekek (karácsonyfa dísz, papír angyalka készítés). A fiú és leány alkalmi frizurákat a városunk középiskoláiba tanuló önkéntes fiatalok készítették Reichart Karolina vezetésével. Míg az ajándékszobában (játék, könyv, ajándéktárgyak és sportszerek közül) választhattak két-két ajándéktárgyat a nem a saját családjukban élő gyermekek, és a süteménysütő verseny díjai is kiosztásra kerültek a hét fős gyermekzsűri ítélete alapján: étkészlet, kenyérpirító, robotgép, süteményeskönyvek, valamint a versenyre érkezett sütemények már tálcákra válogatva kerülnek kisorsolásra, és elfogyasztásra.

A Télapóvárón 176 fő állami gondozásban nevelkedő kicsit és nagyot, egészségest és különböző fokban sérült testvérpárt, barátot látunk vendégül, akik Székesfehérváron kívül 44 (Balinka, Bakonycsernye, Bakonykúti, Baracska, Bicske, Bodajk, Budapest, Csákvár, Csetény, Csór, Dunaújváros, Enying, Ercsi, Előszállás, Érd, Gánt, Gárdony, Iváncsa, Isztimér, Jenő, Kőszárhegy, Lovasberény, Madocsa, Martonvásár, Mezőfalva, Mór, Németkér, Úrhida, Velence, Vál, Veszprém, Pátka, Pázmánd, Polgárdi, Ráckeresztúr, Tekerespuszta, Lepsény, Sárbogárd, Sáregres, Sárszentágota, Simontornya, Szabadbattyán, Ősi) településről érkeztek a rendezvényünk helyszínére, Székesfehérvárra.

Nagy segítségünkre volt az az 54 Önkéntes (városunk 4 középiskolájába járó közösségi szolgálatot teljesítő fiatal, a Garzon Baráti Kör 5 tagja, Székesfehérvár különböző cégeinél dolgozók, és a volt állami gondozott fiatalok) és egyesületünk tagjai: Elbertné Ilona, Fülöp Zsolt, Hamberger Ildikó, Janóné Ildikó, Masszi Magdolna, Mihály Mónika, Nyerges Maca,Varga Magdolna, Túróczi Norbert, Tóthné Anett, akik programfelelősként segítették az örömünnep megvalósulását.