A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület önkéntesei felhívták a vezetőség figyelmét, hogy az őszi szünetben a 0-14 éves korú gyerekek kedvezményesen látogathatják a Fővárosi Állat- és Növénykertet. Ezért az ősz utolsó igazán meleg, és napsütéses vasárnapján, 35 fő állami gondozott gyermekkel felkerekedtünk vonattal, metróval és villamossal utazva, hogy bemutassuk kicsinek és kamasznak ezt a különleges látványosságot.
Isztimérről, Bodajkról, Madocsáról, Lovasberényből, Polgárdiból és Székesfehérvárról érkezett gyermeksereg az alábbiakat fedezte fel:

- Cápasuli: meglestük, hogy két búvár, hogy eteti az óriás akváriumban a cápanövendékeket, akik a világ több pontjáról érkeztek, hogy megfelelő méretűre növekedjenek.
- meghódítottuk a Holnemvolt várat, ahol önfeledt játékkal felszabadulhattak gyerekeink az állatkerti játszóparkban. Aztán kecske-, dámszarvas- és alpakkasimogatóban állatközeli élményekben lehetett részük.
- Az éhes gyermeksereg a Kisszikla romantikus környezetében lángosozhatott. Majd szomjoltás után megnézhettük a záró programot a borjúfókák és pingvinek látványetetését, és a Fóka Mókát, ami mindenkit elbűvölt, mert a lehető legközelebb állhattunk a partra érkező állatokhoz. A gyerekek haza felé utazva, a fókák közelről jól látható szemeiről beszélgettek, hogy ki mit vélt felfedezni a tekintetükből: ők is vidámak és boldogok voltak, mint mi, állapították meg.

Annyi mindent nem láttunk még, de ránk sötétedett, így velünk zárták az állatkertet. Sebaj, úgy sem láttuk még esti fényekben fővárosunk szépségét: Városliget, Vajdahunyad-vár, Hősök tere és a Szépművészeti múzeum.