Személyi Jövedelemadó 1%

Adójának egy százalékával Ön is támogathat minket céljaink minél hatékonyabb elérésében.

Egyesületünk adószáma: 18489822-1-07

  1. Töltse le a rendelkező nyilatkozatot Word, vagy PDF formátumban.
  2. Kinyomtatás után tegye azt borítékba, amelyen feltüntette az adóazonosító jelét.
  3. A rendelkező nyilatkozat a bevallástól függetlenül is eljuttatható az adóhatósághoz május 20-ig, vagy a bevallás részeként – papír alapon és elektronikusan is – be lehet adni az erre vonatkozó nyomtatvány megfelelő oldalának (0853-D lap) kitöltésével.

Köszönetnyilvánítás

A Vigyázó kéz Gyermekvédelmi Egyesület által támogatott gyerekek nevében ezúton is szeretnénk köszönetet mondani támogatóinknak, akik a személyi jövedelemadójuk 1 %-ával segítették a család nélkül nevelkedő gyermekeknek szervezett programjainkat és adományainkat.

2022-2023

Cél szerinti beszámoló 2023 év

2021

2021. évi SZJA 1% beszámoló

2020

2020. szeptember 21.-én került egyesületünk részére átutalásra  a tavaszi személyi jövedelemadó bevallásnál a  NAV-nál rendelkező  72 fő magánszemély  1 %-os   felajánlása, 550.530,-Ft értékben.

Ennek egy részét, és a 2019-ban beérkezett,  és akkor  tartalékolt szja 1 %-ot,  az alábbi tevékenységekre használtuk fel 2020 évben:

  • Az állami gondozott gyermekek  számára  2020  évben szervezett programokhoz  élelmiszereket és étkezést biztosítottunk.  Meglátogattunk természetvédelmi területeket,  városokat,  múzeumokat, ahová  az útiköltséget,  belépődíjakat, étkezést biztosítottuk.
  • Több kerékpárt adományoztunk állami gondozottaknak, de előtte feljavíttattuk, hogy  biztonságos  állapotban kerüljenek a gyerekekhez.
  • A nyári gyermektáborunkban az egyesületünk számára átutalt szja 1 %-ból finanszíroztuk a 20 fő szállásköltségét, valamint az étkezési költség 1/3-át.  Valamint a gyermekeknek édességet,  könyveket és írószereket tudtunk ajándékozni.
  • Több mint 10 tonna friss élelmiszert mentettünk meg nagyáruházakból,  és adtunk át támogatottjainknak 2020 évben, melynek mennyiségét több alkalommal ki kellett egészítenünk.  A pandémia okán több alkalommal szükség volt gumikesztyűkre,  szájmaszkokra és gyógyszerekre, amelyek egy részét a felajánlott 1 %-ból vásároltuk meg. De volt olyan fiatal család, ahol a főzéshez szükséges gázpalack töltését  Ők maguk nem, mi az szja 1 %-ból  tudtuk megoldani.
  • Működésünkhöz, a támogatott gyermekek számára szervezett programok megvalósításához szükség van pályázati támogatásokra, így a pályázat beadáshoz szükséges pályázati díjat is finanszírozni tudtuk.
  • 2020. szeptemberében Székesfehérváron Civil Napot szerveztek a Zichy ligetben, mivel mi most vettünk rész első alkalommal, ezért munkánk bemutatásához parafa- és mágnes táblákra volt szükség. Elkészült Gyermekvédelmi Egyesületünkről egy színes tájékoztató prospektus, melynek nyomdai költségeit a magán személyek által felajánlott 1 %-ból tudtuk finanszírozni.

Köszönjük a támogatást!

© 2024, Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület

Kapcsolat

Janó Andorné

moha10@datatrans.hu

+36 30 906 9148

Weboldal készítés

Search