Hírek, események

A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület szervezésében fiatal felnőttek számára szervezett Székesfehérváron találkozót a jelenleg még állami gondozásban  élő diákok 11 fős csoportja számára.

Bemutattuk a több mint 22 éves tevékenységünket, gyermekvédelmi szolgáltatásainkat az érdeklődőknek. Információval szolgáltunk a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekek  örökbefogadásával kapcsolatos kérdésekre, valamint a nevelőszülői hivatás után érdeklődők számára is tudtunk felvilágosítást, iránymutatást adni.

Akárcsak az előző évek Testvértáborai iránt, idén is nagy volt az érdeklődés a saját családjuk nélkül, más-más ellátási helyen nevelkedő 4-16 év közötti testvérpárok részéről. Így már, a  tavaszi meghirdetés után be is teltek a tábori helyek Agárdon a Pákász-tanyán. Már „csak” a forrásokat kellett megteremtenünk a megvalósuláshoz.

AZ ANYA NÉLKÜL NEVELKEDŐ GYERMEKEK NAPJÁt a nevelői közösségek Nemzetközi Szövetségének magyar tagszervezete, a Nevelőotthonok Magyarországi Egyesülete kezdeményezésére először 1990. május 7-én rendezték meg.

Vasárnap délután adta át a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület a 8. osztályos Vandának azt az ajándék laptopot, aminek segítségével - remélhetőleg - sikerül felkészülnie a sikeres felvételi vizsgáira. Akkor is, ha ismét online tanítás következne.

Az elmúlt hétvégén, 20 óra alatt, több 1,5 tonna tartós élelmiszer adományt gyűjtött a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 23 Önkéntese a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtésének kereteink belül Székesfehérváron az Aszalvölgyi úti Tesco jótékony vásárlói adományaiból. Idén 1,5 tonna élelmiszert tudtak gyűjteni, köszönhetően a fehérváriaknak.

© 2024, Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesület

Kapcsolat

Janó Andorné

moha10@datatrans.hu

+36 30 906 9148

Weboldal készítés

Search