Az „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület az Élelmiszerbankkal és a székesfehérvári Palotai úti Tescóval közösen, heti kétszer élelmiszert ment az év minden szombat és vasárnapján, valamint az ünnepi zárás előtti estéken.

2018-ban három önkéntesünk 105 alkalommal 12.150 kg élelmiszert mentett meg a megsemmisítéstől. Illetve vett át, zöldség-gyümölcs és pékárút, esetenként hús- és tejtermékeket, amivel 2025 fő rászoruló mindennapi életét tudta könnyebbé tenni. Amit elsősorban a legrászorultabbaknak, a volt állami gondozott fiataloknak és gyermekeiknek adunk át személyesen.

De támogatjuk a gyermek- és lakásotthonokban nevelkedő gyermekek is, akik örömmel fogadják a friss gyümölcs és pékárú ajándékot, amely kiegészíti az ellátmányukat.

Azért dolgozunk önkéntesként, hogy a megsemmisítés helyett olyan nehéz sorsú gyermekek és fiatalok étkezését segítsük (többen fogyatékkal élnek), akiknek az élelmiszer mindennapi előteremtése lehetetlen, vagy nagy kihívást jelent.

Ez a megmentett élelmiszer-mennyiség csaknem 1 tonnával több az egy évvel korábbinál, ami jól tükrözi a 2016 óta működő program folyamatos fejlődését.
2019-ben is - a három szervezet együttműködésével - folytatódik tovább a program.