30 óra alatt több mint 2 tonna tartós élelmiszer adományt gyűjtött a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 45 Önkéntese a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtésének kereteink belül péntek délutántól vasárnap estig Székesfehérváron az Aszalvölgyi úti Tesco jótékony vásárlói adományaiból.

Az adománygyűjtési programban az egyesület Önkéntesei soraiban üdvözölhettük az Garzon Baráti Kör 5 tagját, egyesületünk 11 tagját, valamint volt állami gondozott fiatalokat Beát, Bernadettet, Albertet, Ramónát, Vikit, Rékát, Józsit, Lacit, Alexet, Dávidot és a Vasvári, a Bugát, és a Ciszter Gimnazistái közül 19-en eredményesen dolgoztak azért, hogy a gyermek és lakásotthonokban, szociális otthonokban élő gyermekek és volt állami gondozott sérült fiatalok élelmiszerrel való ellátását bővíthessék karácsony közeledtével.

A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület vállalta, hogy 25 napon belül 438 fő a saját családjuk nélkül nevelkedő, gyermek és fiatal, valamint több nehéz sorsú volt állami gondozott számára személyesen adja át a hétvégén gyűjtött tartós élelmiszer adományt, amely a liszten, cukron, rizsen, tésztán, olajon, tejen, konzerveken kívül édességeket is fog tartalmazni. Dicséret illeti minden Önkéntest, akik a szabadidejük terhére munkájukkal támogatták a hétvégi adománygyűjtést.

November utolsó hétvégéjén a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület hetedik éve csatlakozik a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül Európa más élelmiszer bankjai által egy időben szervezett hasonló gyűjtéshez. Mi ez évben 2,1 tonna élelmiszert tudtunk gyűjteni, köszönhetően a Székesfehérváriaknak, ami 32 százalékkal több az előző évéihez képest.