Ez évben is folytattuk az élelmiszer mentest, ami minden szombaton és vasárnap a székesfehérvári Tescótól átvett, október végéig 9383 kg friss élelmiszert jelenti.

Ezzel volt állami gondozott fiatalokat és családjukat, gyermekotthonokat és fogyatékossággal jelenleg is szociális intézményben élő fiatalokat segítünk gyümölccsel, zöldséggel, néha hússal és tejtermékekkel, valamint friss pékárúval, süteményekkel és kenyérrel.

Sokan nem tudnak bejönni Székesfehérvárra(mozgáskorlátozottságuk, pénztelenségük és munkájuk miatt), ezért saját gépkocsinkkal visszük ki számukra a nagyon várt élelmiszer csomagot.

Talán ennyi dinnyét, barackot, déligyümölcsöt és különféle zöldségeket még soha nem ehettek. Ezért folytatjuk az élelmiszer adományok átadását tartós élelmiszerekkel kiegészítve.

A ruhák, cipők, lakástextilek, edények, babakocsik, etetőszékek, bútorok átadása havi egy alkalommal (szükség esetén azonnal) a Budai úti raktárunkban történik. Ahogy ez most szombaton is volt, amikor is 17 család és 8 fiatal párnak és gyermekeikkel találkoztunk az átadáskor. Itt jut idő a beszélgetésre és a tanácsadásra is.

Köszönjük az Adományozóknak és Klárinak, Magdinak, Valinak, Istvánnak a folyamatos Önkéntes munkáját. Azt hogy összegyűjtik, átválogatják, szortírozzák, pakolják, szállítják a sok mázsányi mennyiséget, a hiányt szenvedőkért.