A székesfehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület önkéntes segítői december 24. vasárnap délután 14 és 20 óra között több mint 1000 kg friss húst (csirke, pulyka, sertés) és 600 kg tejterméket, gyümölcsöt, felvágottat és különböző pékárut, csodás süteményeket adományozott azoknak a gyermekeknek, akik nem a saját családjukban nevelkednek. És azoknak a volt állami gondozott fiataloknak is, akik asztalára ritkán, vagy soha sem kerülnek hasonló finomságot.

Ők többségében 2-6 gyermeket nevelnek: Abán, Bodajkon, Bakonykútiban, Dégen, Előszálláson, Isztiméren, Lovasberényben, Pátkán és 12 család Székesfehérváron.

Karácsony este, amikor már a buszok sem közlekedtek és az emberek, családok többsége ajándékokat cipelve sétált az utcákon, mi még csomagoltuk és pakoltuk az egyesület számára is váratlan adományt. Hogy mi hamarabb étellel vigyünk boldogságot szent Karácsony éjszakáján a rászorultaknak.

Így jutott gyermekotthonokba, lakásotthonokba, nevelőszülőkhöz, ifjúsági szállásokra és szerény hajlékokba még akkor este.
Azt gondolom, hogy sem a megajándékozottak, sem az adományozók nem felejtik el ezt a különleges karácsony estét. A segíteni tudást és elfogadást, az összetartozás és öröm érzését (a sok-sok munka mellett).