30 óra alatt 1,729 tonna tartós élelmiszer adományt gyűjtött a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 28 Önkéntese a Magyar Élelmiszerbank karácsonyi adománygyűjtésének kereteink belül péntek délutántól vasárnap estig Székesfehérváron az Aszalvölgyi úti Tesco jótékony vásárlói adományaiból.

Az adománygyűjtési programban az egyesület Önkéntesei soraiban üdvözölhettük a jelenlegi és volt állami gondozott fiatalokat, Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központ munkatársait, valamint a székesfehérvári Vasvári az I. István, a Ciszter Gimnazistái közül 17 főt, akik lelkesen dolgoztak azért, hogy a gyermek-, lakásotthonokban élő gyermekek és volt állami gondozott sérült fiatalok élelmiszerrel való ellátását bővíthessék.

A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület vállalta, hogy 20 napon belül 300 fő a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermek és fiatal, valamint több nehéz sorsú volt állami gondozott számára személyesen adja át a hétvégén gyűjtött tartós élelmiszer adományt, amely a liszten, cukron, rizsen, tésztán, étolajon, tejen, konzerveken kívül édességeket is fog tartalmazni. Dicséret illeti minden Önkéntest, akik a szabadidejük terhére munkájukkal támogatták a hétvégi adománygyűjtést.

A „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület nyolcadik éve csatlakozik a Magyar Élelmiszerbank Egyesületen keresztül Európa más élelmiszer bankjai által egy időben szervezett hasonló gyűjtéshez. Mi ez évben több mint 1,7 tonna élelmiszert tudtunk gyűjteni, köszönhetően a Székesfehérváriaknak.