A székesfehérvári „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület 20 éves segíti a saját családjuk nélkül nevelkedő gyermekeket, és most már a volt állami gondozott fiatal felnőtteket is.

A 20 évvel ezelőtti kicsi babák, már többségében gyermekeket is vállaló fiatalokká váltak. Többségüket adományokkal (élelmiszer, ruha, lakásfelszerelés stb) és tanácsadással segítjük. Sajnos az anyagi helyzetük nem engedi meg, hogy esküvőt tervezzenek. Ezért ajánlottuk fel négy együtt élő fiatal (volt állami gondozottak) pár részére, hogy megszervezzük életük nagy eseményét.
Egyesületünk 2018. május 11. pénteket 14 órás kezdettel Székesfehérváron a Hiemer-ház báltermében (Oskola u.4.) tripla esküvőt szervez, volt állami gondozott fiatal családos párnak. Akik Székesfehérvár Polgármestere dr Cser-Palkovics András anyakönyvvezetői közreműködésével kötnek házasságot.
Az esküvő költségeit Polgármesterünk támogatásával Egyesületünk finanszírozza: ruha, cipő, virágcsokor, gyűrűk, szertartás költsége és egy szerény állófogadás az esküvő helyszínén. Ami nagy önkéntes összefogással, és anyagiakkal valósulhat meg. A Primavera kórus 25 tagja ajánlotta fel énekét a párok tiszteletére.

A május 11.-i ünnepi esemény szervezésével célunk, hogy a fiatalok vállalják fel hivatalosan is kapcsolatukat, polgári szertartás keretében. Ők – a szüleikkel ellentétben – a hagyományos családmodellt kövessék. Mert a házasság nem szerződés, hanem szövetség. Ez a kötelék adhat erőt ahhoz, hogy szerény körülmények között, a nagyszülők támogatása nélkül neveljék fel gyermekeiket, becsüljék társukat és teremtsék meg az oly régóta vágyott biztos saját családot.

Az alábbi szolgáltatásokat térítésmentesen ajánlották fel:
a menyasszonyi ruhákat La Tulipe Balnche prémium esküvői ruha szalon Orcsik Viktória biztosítja,
frizurákat Makrai Johanna, sminkes Kukorelli Petra, manikűrös Szőke Tímea, fényképeket: Cseke Attiláné Böbe és Pápai Barna, a tortákat a Damniczki Cukrászda és a Menzam cultura Kft, a hidegtálakat a Diófa étterem és a Menzam cultura Kft, zene Primavera Kórus. Valamint az esküvővel járó összes szervezést és megvalósítást a „Vigyázó kéz” Gyermekvédelmi Egyesület tagjai és önkéntes segítői. KÖSZÖNJÜK!!!!!