Szombaton 10 órától, míg vasárnap 14 órától vettünk részva támogatott gyerekeinkkel a székesfehérvári Vörösmarty Színházban első alkalommal megrendezett MET-en. A fiatal művészek tánccal, komolyzenével és képzőművészettel ötvözött összművészeti produkciókkal mutatták meg, hogy milyen ötleteket gyűjtöttek és hogyan dolgoznak. A MET keretében mi a 26-ból 6 nyilvános művészeti programon vehettünk részt.

Szombaton a drámajátékos foglalkozáson, amit az SzFE Dámainstruktor osztályának 4 hallgatója vezetett 4 különböző workshoppal. Majd a kávézóban Vera H(há) Quintett jazz koncertet hallgattuk és az Elektronikai bütyköldét és skethbook készítő workshopot is meglátogattuk (MOME). A remek nyári időben fagylaltozással és beszélgetéssel töltöttük az időt a Fő utcán. Zárásként az SZFE III. éves színművész osztályának vizsgaelőadását néztük meg PIXEL címmel.

Vasárnap előbb a mozgástréninget figyelhettük, ami „fizikai munkaórának” számított. Itt láthattuk, hogy micsoda fizikai munka rejlik a színpadi könnyednek látszó produkciók mögött. Délután a Vörösmarty Színházban összművészeti produkciókkal búcsúzott a MET, ahol mi is ott voltunk.

A Művészeti Egyetemek Találkozójának zárónapján a közönség is láthatta, hogy mi történik akkor, ha két napra egy légtérbe kerül egy táncos, egy színész, egy rendező, egy festőművész, egy operatőr, egy látványtervező és egy zenész. Az izgalmas kísérlet során a Vörösmarty Színházban a hat egyetem különböző szakos hallgatói kiscsoportokban dolgoztak egy-egy témán; ki kamerával a kezében, ki a hangját, mozgását vagy különféle tárgyakat használva. A közös munka eredményét a művészetis diákok vasárnap délután mutatták be a színpadon, amit nagy tapssal jutalmaztunk.